Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вважає, що мрії Януковича породять протистояння

П'ятниця, 28 травня 2010, 18:50
Ухвалення парламентом нових законопроектів щодо підтримки російської мови призведе до протистояння у суспільстві.

Про це заявив спікер Володимир Ливтин в інтерв`ю телеканалу "Рада", повідомляє прес-служба парламенту.

Він також зазначив, що такі ініціативи потребують ретельного вивчення у частині відповідності існуючому законодавству.

"Щодо законодавчих ініціатив, то коли вони надійдуть до парламенту, їх треба уважно проаналізувати на предмет їх співвідношення з Конституцією і висновками Конституційного Суду, а після того прийняти адекватні рішення", - сказав Литвин.

"Але все це має робитися спокійно, гласно, щоб не було причин для чергового протистояння", - наголосив спікер.

За його словами, чинне законодавство у сфері мовної політики гарантує належний розвиток усіх мов, включаючи і російську.

"Мені вже доводилося надсилати роз`яснення місцевим керівникам з приводу того, які в них є права і можливості у частині застосування мов, виходячи із законів, які регламентують діяльність місцевих органів влади, а також законів, які регулюють мовну проблему в Україні", - сказав Литвин.

Спікер нагадав, що закон УРСР про мови, ухвалений у 1989 році, діє, і у ньому чітко зафіксований статус російської мови як мови міжнаціонального спілкування.

Як відомо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що підготовлена низка законопроектів щодо сфери використання російської мови, які будуть послідовно внесені на розгляд Верховної Ради.

"Після їхнього прийняття російська мова, що є рідною для багатьох громадян України, посяде належне місце в житті нашого суспільства", - сказав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування