"Регіонал": для наглої Росії Україна - ніхто

Субота, 29 травня 2010, 13:10

Депутат від Партії регіонів Володимир Ландік критикує ставлення російського керівництва до України.

Про це він заявив в інтерв'ю "Газеті по-українськи", оприлюдненому в суботу.

"Мені дуже не сподобалася остання зустріч Медведєва із нашими олігархами. Вони хотіли качати туркменський, казахський газ через російську територію, а Росія сказала їм: "До побачення". Ми ж Росії ніколи не казали "до побачення", - сказав він.

На питання чи взагалі здатна влада говорити Росії категоричне "ні" він відповів: "Якщо йдеться про газову трубу, то відразу і Микола Азаров, і Юрій Бойко заговорили по-іншому. Видно було, що ніхто трубу не віддасть ні в який консорціум. Якщо ми раніше казали, що подумаємо, то тепер - нічого не буде".

Говорячи про харківські угоди він зазначив: "Знаєте, що таке Україна для наглої Росії? Ми ніхто. І вдруг - із Севастополя копняком! Та вони підуть на все, щоб бути тут із ржавими непотрібними мильницями".

"І ми розуміємо, що Росія знизила ціну на газ на 100 доларів тільки тому, щоб там залишитися. І я не дуже вірю, що вона нам дасть обіцяних 40 мільярдів", - додав депутат.

Ландік також зауважив, що йому і всій фракції соромно, коли з антиукраїнськими висловлюваннями виступають однопартійці Вадим Колесніченко та Михайло Чечетов.

Водночас він висловив упевненість, що коли Україна буде сильною, її "покличуть і в Європу, і в Америку, і в Африку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування