Янукович готовий урізати свої повноваження

Понеділок, 31 травня 2010, 19:08
Президент Віктор Янукович готовий внести до парламенту як невідкладний законопроект про судоустрій та статус суддів.

Глава держави внесе на розгляд Верховної Ради законопроект підготовлений робочою групою з питань судової реформи, повідомляє прес-служба президента.

"Я виконаю свій обов'язок, і за вашим дорученням підпишу цей законопроект як першочерговий для розгляду у Верховній Раді", - сказав Янукович.

Він зазначив, що при розробці зазначеного законопроекту за мету, передусім, ставилася побудова збалансованої незалежної ефективної системи правосуддя.

"Ми пішли шляхом посилення судового самоврядування та значного зменшення централізації і впливу адміністративного ресурсу, який є в судовій владі, на суддів", - додав Янукович.

Президент нагадав, що при підготовці законопроекту було вивчено прогресивну систему судоустрою в Європі, яка відповідає найвищим вимогам захисту прав людини.

"Співпраця з Венеціанською комісією довела, що ми обрали правильний шлях", - зазначив Янукович.

"Я вважаю, що цей законопроект може бути базовим, він може бути прийнятим. А далі життя покаже: якщо в ньому будуть якісь недоліки, якщо чогось ми з вами не врахували, є можливість разом із законодавцем це виправити", - переконаний він.

Президент також наголосив, що "свідомо - відповідно до законопроекту - позбавляється низки повноважень", йдеться у повідомленні.

"Я сподіваюся, що ми всі спостерігатимемо за тим, як почне працювати ця система, як вона почне втілюватися в життя вже у цьому році", - сказав Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування