Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман прийшла на 1+1 і не побачила цензури

Четвер, 6 травня 2010, 20:48

Зустріч журналістів ТСН і заступника глави адміністрації президента Ганни Герман пройшла в закритому режимі.

Як передає кореспондент Української правди, після зустрічі Герман заявила: "Я не змогла з'ясувати, хто є джерелом цензури. Це якась самоцензура".

На питання УП, до кого висувалися претензії з боку журналістів, вона відповіла: "До Олександра Ткаченка (гендиректор телеканалу 1+1)".

"Я не хочу бути посередником. Я хочу, щоб в країні був журналістський стандарт. Виявляється, сюжету, через який піднявся шум, не було. Що заборонили - я не знаю. Була тільки ідея зробити сюжет, а редактор сказав, що він не потрібен ", - сказала Герман.

"Я хотіла подивитися цей сюжет, створити комісію і оцінити його з точки зору журналістських стандартів. Але його не виявилося", - додала заступник глави адміністрації президента.

На питання, чому вона втручається у справи редакції приватного каналу, Герман відповіла: "Так, це приватний канал. Я не втручалася в його справи, але існують журналістські стандарти. Було назване моє прізвище, тому мені довелося відреагувати".

За словами Герман, вона планує зустрітися з Ткаченком та особисто з'ясувати причину конфлікту.

У свою чергу, керівництво ТСН відмовилося коментувати цю ситуацію, заявивши, що це особиста справа редакції, а не публічна зустріч.

Водночас журналіст ТСН Віталій Гайдукевич заявив, що Герман "не зрозуміла" позицію журналістів, яку вони виклали під час зустрічі, зробивши висновок, що "це внутрішній корпоративний конфлікт".

Журналіст зазначив, що обговорювалося питання щодо матеріалу про Голодомор, який "в принципі не допустили до розробки", та "невідомо ким начитаний і зроблений сюжет", який у неділю відкривав підсумковий випуск ТСН.

"Не може йти мова про самоцензуру. Журналіст з власної волі не може замовити машину, камеру і взагалі технологічно виробити сюжет, якщо тема не затверджена до випуску", - сказав він.

Крім того, журналіст ТСН Мирослав Откович заявив, що під час зустрічі Герман вибачилася за свої висловлювання на його адресу.

"Вона вибачилася переді мною за те, що вона звинуватила мене в тому, що мій матеріал був замовлений опозицією", - сказав він, додавши, що спочатку Герман відмовлялася від своїх слів.

Також журналісти повідомили, що у п'ятницю відбудеться зустріч колективу ТСН с гендиректором "1+1".

Як відомо, журналісти ТСН заявили про введення цензури на телеканалі "1+1". У свою чергу Ткаченко спростував факти тиску та проявів цензури в ТСН.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування