Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Азарова кажуть, що забороняти Сталіна не можна

П'ятниця, 7 травня 2010, 22:09

Говорити про те, що в Запоріжжі був встановлений пам'ятник Йосипу Сталіну "не зовсім коректно".

Про це заявив міністр освіти Дмитро Табачник в ефірі Шустер Live.

"По-перше, це не пам'ятник, а бюст. По-друге, він споруджений не в Запоріжжі, а на території офісу однієї з політичних сил", - сказав він.

Крім того, міністр зазначив, що "ні запорізькі місцеві органи влади, ні центральні органи влади, жодної копійки не фінансували, не пропагували і не створювали цей пам'ятник".

"Не має права жодна нормальна, цивілізована держава примушувати людей уніфікувати. Тобто нав'язувати одну ідеологію, нав'язувати однакові погляди", - заявив Табачник.

"Якщо місцева громада або якась політична сила на Західній Україні хоче за свої гроші прославляти людей, які їм здаються героями, то вона не має права відмовляти у такому ж праві увічнювати героїв представникам будь-якої іншої територіальної громади чи політичної сили", - вважає міністр.

У той же час він зазначив, що не вважає "правильним" спорудження цього пам'ятника.

Крім того, міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич заявив: "Конституційне право Компартії встановлювати на території своїх офісів певні бюсти. Вони вирішили поставити бюст Сталіну, і у нас немає конституційного, законного права їм це заборонити".

"Немає у нас формалізованого рішення, що ОУН-УПА є злочинною організацією. Але і немає у нас формалізованого рішення, що Сталін - це злочинець", - підкреслив він.

Як відомо, у січні український суд визнав Сталіна та інших керівників більшовицького тоталітарного режиму винним у геноциді в Україні в 1932-33 роках.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування