Могильова змусили відповідати за татар

Четвер, 10 червня 2010, 08:52
 

Парламентський комітет відмовився підтримати проект постанови про звільнення міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова.

За підтримку проекту постанови про звільнення Анатолія Могильова не проголосував жоден член комітету, у четвер повідомляє Комерсант-Україна.

Більшість представників опозиції на засідання не з'явилися. А ті з них, хто прийшов, не поспішали заявляти про активну підтримку ініціативи своїх колег.

Документ зареєструвала група депутатів фракції "Наша Україна-Народна самооборона"  ще 20 травня.

Групу на засіданні представляв Борис Тарасюк, що зазначив, що Могильов за короткий час "зробив низку голосних заяв, а міліція під його керівництвом здійснила низку актів, що свідчать про репресивний характер і політичну мотивацію нинішньої міліції".

"Він (Могильов) виправдував злочини сталінського режиму щодо депортації кримсько-татарского народу в 1941-1944 роках і привселюдно обвинувачував кримських татар у колабораціонізмі і співробітництві з нацистами", - сказав Тарасюк.

Окремо депутат поставив у провину міністру дії міліції на мітингах опозиції в Києві і Львові.

"Усе це свідчить про те, що міністр діє недемократично і має нести відповідальність за свої висловлювання", - підсумував Тарасюк. 

В свою чергу Могильов спростував всі обвинувачення на свою адресу. "У всіх випадках міліція виконувала свою функцію по охороні громадського порядку", - заявив він. 

З приводу кримсько-татарського народу, Могильов заявив, що його слова були вирвані з контексту.

"Я висловлював думку про те, що під час сталінського режиму постраждали не тільки кримські татари, але й українці, і росіяни, і голодомор був один для всіх, тому адекватна допомога має бути для всіх", - сказав він.

"Жодна народність у країні не має таких привілеїв (як кримські татари), а вони ще цим незадоволені і постійно роблять протиправні дії", - заявив глава МВС. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування