Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко пропонує літню версію для невдалої ідеї Януковича

Четвер, 10 червня 2010, 12:21
 

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко вважає малоймовірним проведення в Україні зимових Олімпійських ігор у 2022 році.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "День", повідомляє УНІАН .

За словами Томенка, для розвитку фізичної культури і спорту, для іміджу України, літня Олімпіада набагато корисніша.

Віце-спікер наголосив, що в Україні в принципі відсутня належна спортивна інфраструктура для зимових видів спорту.

"Ми навіть чемпіонатів України по багатьох зимових видах спорту не можемо провести, бо не маємо відповідних умов. У мене виникає питання: навіщо нам будувати комплекси, скажімо, для кьорлінгу, шорт-треку чи скелетону за бюджетні кошти, якщо ми не конкурентоспроможні у цих видах спорту", - зауважив він.

За словами Томенка, наші види - це плавання, легка атлетика, ігрові види спорту, які зараз в занепаді і якби ми претендували на літню олімпіаду, то могли б побудувати басейни, інфраструктуру для легкої атлетики, ігрові зали тощо. Віце-спікер також зауважив, що також нема належних баз для тренування гімнастів, борців, боксерів.

На думку Томенка, в такому разі була логічна та зрозуміла стратегія розвитку спорту. Він зазначив, що "навіть якщо б ми не виграли літню олімпіаду, то хоча б підтягнули інфраструктуру традиційних для України видів спорту".

Томенко вважає, що ініціатива щодо проведення зимової Олімпіади в України є своєрідним піар-подарунком для Галичини, але вона є хибною з точки зору успішної стратегії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування