Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко не хоче, щоб Тимошенко йшла на місце Черновецького

Четвер, 10 червня 2010, 13:28

Віце-спікер Микола Томенко вважає недоцільним балотування Юлії Тимошенко на мера Києва.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "День".

"Думаю, що недоцільно. По-перше, в разі проведення виборів 31 жовтня, виборів київського міського голови не відбудеться, по-друге, сьогодні у місті попит на управлінців, які займатимуться Києвом, а не на політиків", - заявив Томенко.

На уточнення, чи потрібен місту "глобальний завгосп", Томенко підтвердив, що "буде попит на таку фігуру".

"В місті існує попит на людину а ля Омельченко. Щоб менше виступала, менше діставала і більше працювала. Хто під цей образ підпадає? Поки що не знаю. Можу сказати одне: образ цього ідеального мера не збігається із образом партійного політичного лідера", - сказав він.

"Я радитиму Юлії Володимирівні не брати участь у виборах мера. Взагалі всі кандидати від БЮТу є дуже вразливими. Оскільки всі розуміють, що якщо перемагає кандидат від опозиції (причому не від телевізійно-конструктивної, а серйозної опозиції), це створить проблему для Києва, бо він буде конфліктувати з урядом і президентом", - додав віце-спікер.

"Але водночас "Регіони" прекрасно розуміють, що у них немає свого кандидата в Києві. Тому для них важливіше прийняття закону і пошук балансу. А пошук балансу виглядатиме таким чином: вибори мера вони побояться скасувати, але всі столичні функції спробують передати голові КМДА, який призначатиметься президентом", - вважає він.

У зв'язку з цим він не виключив призначення до КМДА Володимира Рибака.

"Вірогідність його призначення дуже велика, оскільки серйозного господарника, який би розумів міські проблеми і не був би задіяний у владі, крім Рибака, поки що немає. Хоча для Києва це не найкращий варіант, коли мер Донецька стане фактичним мером Києва не завдяки голосуванню киян, а в результаті указу президента", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування