БЮТ буде в опозиції до 2015

Четвер, 10 червня 2010, 14:07

Віце-спікер Микола Томенко вважає, що БЮТ перебуватиме в опозиції до 2015 року.

 Про це він заявив в інтерв'ю газеті "День".

"Я вважаю, що за результатами виборів до органів місцевого самоврядування наші фракції будуть діяти як опозиційні. Також переконаний, що за результатами парламентських виборів 2012 року ми працюватимемо як опозиційна фракція. Є інші точки зору, більш романтичні", - зазначив Томенко.

"Романтики кажуть, що ми 2012-го повернемося в уряд, песимісти, як я, - що 2015-го, а вже невиліковні песимісти кажуть, що 2020-го. Але це вже ультрапесимісти. Я - поміркований песиміст", - сказав Томенко.

Після 2015 року Томенко бачить можливість для співпраці лише з силами Сергія Тигіпка та Арсенія Яценюка.

"Вважаю, що можна створити більшість тільки з Тігіпком і Яценюком. Але поки що не бачу бажання навіть розпочати переговори. Поки Тігіпко в команді Януковича, виглядатиме дивно, якщо ми з ним почнемо переговори. Мовляв, ти поки допомагай Януковичу, а потім ми з тобою створимо уряд проти Януковича. Це навіть не смішно", - сказав він.

"Яценюк також неформально в системі впливу Януковича. Це ні для кого не є таємницею. Дивно було б, як би він допомагав нам у створенні уряду на чолі з Тимошенко. Тому на сьогодні нам треба чітко сказати, що ймовірність створення коаліційного уряду на чолі з Тимошенко невелика", - додав Томенко.

Щодо очищення БЮТ після втечі "тушканчиків", то Томенко зауважив, що еволюція БЮТа ще не завершився.

"Нині завершується процес політичної втечі з партії. Ще не почався процес очистки і створення нової команди. Він складніший, ніж утеча. Влітку треба зайнятися функціональною і стратегічною перебудовою. Причому не БЮТу як блоку, а "Батьківщини" як партії. Врешті-решт може так трапитися, що у нас братимуть участь у виборах не блоки, а партії, тому статус і роль партії надзвичайно важливий", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування