МВС хоче повернути іменні квитки

Четвер, 10 червня 2010, 16:09

МВС внесло пропозицію повернути іменні залізничні квитки.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов під час телефонної лінії в газеті "Комсомольська правда в Україні", повідомляє Інтерфакс-Україна.


За словами Могильова, це дозволить не тільки мінімізувати спекуляцію особливо в літній період, а також " дозволить виявляти людей, що знаходяться в розшуку".

Відповідаючи на питання про те, чи буде міліція боротися зі спекулянтами, що відкрито продають залізничні квитки на залізничному вокзалі "Київ пасажирський", Могильов запевнив, що співробітники столичної міліції, що несуть службу на вокзалі, будуть відповідати за те, що спекулянти продають ці квитки відкрито.

"Ми займемося по Києву пасажирському", - пообіцяв міністр.

"Треба вживати адміністративних заходів", - сказав він.

Разом з тим, він нагадав, що в даний час не передбачена відповідальність за спекуляцію.

Аргументуючи позицію МВС щодо повернення до іменних квитків, Могильов акцентував увагу на тім, що запис прізвища в квиток не є настільки серйозним обмеженням прав людини.

Міністр підкреслив, що основна діяльність міліціонерів на вокзалах це охорона громадського порядку, запобігання крадіжок і фактів хуліганства.


"Заборонної норми (для того, щоб ввести іменні залізничні квитки) немає. Норми права дозволяють зробити це", - підкреслив Могильов.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування