Регіонал: опозиція влаштовує провокацію через "реформи" в МВС

Четвер, 10 червня 2010, 17:39

"Регіонал" Василь Грицак вважає, що спроба усунути Анатолія Могильова з посади голови МВС - це чергова провокація опозиції для дестабілізації роботи МВС.

Так він прокоментував результати розгляду профільним парламентським комітетом проекту постанови про звільнення Могильова, внесеного депутатами опозиції Борисом Тарасюком, В'ячеславом Ковалем, Олександром Чорноволенком.

На думку Грицака, який очолює підкомітет Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, автори документу шляхом тиску на МВС намагаються зупинити реформи, започатковані новим керівництвом міністерства.

"Звинувачення в недемократичності, якихось репресивних методах керівництва нового міністра, які висуває опозиція, є абсолютно штучними та необґрунтованими", - заявив він, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Адже в своїх інтерв'ю Могильов висловлювався не проти масових акцій, які є законним правом опозиції, а проти порушень громадського порядку шляхом блокування вулиць, перешкоджання життєдіяльності громадян тощо", - додав Грицак.

За його словами, "не випадково проект постанови щодо звільнення з посади міністра внутрішніх справ не був підтриманий членами профільного парламентського Комітету, більше того, Верховній Раді рекомендовано його відхилити".

"Я розумію, що для опозиціонерів з помаранчевого табору, які звикли діяти за принципом "чим гірше, тим краще", головним є піар та боротьба за владу. Натомість суспільство очікує від нової влади кардинального оновлення на всіх ланках державної влади", - переконаний Грицак.

"Зробити це можна лише за умови стабільної роботи всіх державних інститутів, особливо Міністерства внутрішніх справ, на яке покладений обов'язок забезпечувати громадський порядок", - наголошує "регіонал".

За словами Грицака, перед МВС сьогодні стоять надзвичайно серйозні і складні завдання, ключове з яких - розробка концепції реформування правоохоронних органів, першим кроком якої має стати кадрова реформа.

"За часів помаранчевого режиму до влади масово прийшли непрофесіонали. Внаслідок їхнього керівництва система управління у відомстві, яка формувалась роками, була майже зруйнована", - стверджує він.

"Думаю, насамперед, потрібно повернути на посади в міністерстві професіоналів, які були масово звільнені в 2005 році, відновити механізми контролю, в тому числі, парламентського, а головне - довіру людей до міліції, яка за останні роки суттєво похитнулась", - підсумував Грицак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...