НАТО задоволене заявами української влади

Четвер, 10 червня 2010, 19:41
В НАТО із задоволенням сприйняли заяву керівництва України про намір підтримувати співпрацю з альянсом.

Про це заявив генсек альянсу Андерс Фог Расмуссен відкриваючи засідання комісії Україна-НАТО в Брюсселі, повідомляє прес-служба Міноборони.

"В альянсі із задоволенням сприйняли заяву про намір підтримувати контакти з НАТО на нинішньому рівні для виконання всіх укладених раніше угод про співпрацю. Ми продовжимо підтримку всіх наших програм", - зазначив він.

Расмуссен також повідомив, що НАТО планує продовжувати надавати Україні активну допомогу з реформування і закликав використовувати усі наявні механізми практичного співробітництва між Україною та альянсом.

Генсек також привітав наміри України зберегти свою участь в операціях під проводом НАТО та ініціативу нашої держави, як першої держави-партнера альянсу брати участь у силах реагування НАТО.

"Можу запевнити, що наше співробітництво залишатиметься міцним і надалі", - наголосив Расмуссен.

У свою чергу міністр оборони України Михайло Єжель ознайомив учасників засідання з пріоритетними напрямами діяльності вітчизняного оборонного відомства у 2010 році.

"Головним завданням зовнішньої та безпекової політики нашої держави є як захист національних інтересів, так і зміцнення миру й стабільності в регіоні і світі", - сказав він.

"В цьому контексті президентом визначено місце нашої держави в глобальному сучасному просторі. Маю на увазі її позаблоковість. Ми будемо плідно співпрацювати і з Брюсселем, і з Вашингтоном, і з Москвою", - додав Єжель.

За його словами, сьогодні для України пріоритетом є розширення співробітництва з Євросоюзом, продовження конструктивної співпраці з НАТО та іншими міжнародними і регіональними організаціями з усіх питань, що становлять взаємний інтерес.

Єжель також підкреслив, що нове керівництво Міноборони дотримується принципу наступництва та послідовності і буде наповнювати  співпрацю з НАТО практичним змістом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування