Інвестор ТВі захищатиме канал у Великобританії і США

П'ятниця, 11 червня 2010, 11:07
 

Гендиректор каналу TBi Микола Княжицький заявляє, що в результаті відбирання частот, ТВі втрачає можливість вийти на самоокупність.

Про це він заявив в інтерв'ю УНІАН  в п'ятницю.

"Ми втрачаємо дуже багато. Ми втрачаємо фактично половину піплметрів, тобто це половину людей, які можуть нас дивитися. Але з точки зору конкуренції - це набагато більше, тому що в кабелі дуже висока конкуренція", - зазначив він.

"У кабелі ми один зі 100 каналів, а в ефірі - один з 20. Ми втрачаємо більше як 2/3 доступу до глядачів. Зараз у нас частка 1%, а в ефірі частка на ринку могла б сягати 3-4%", - розповів Княжицький.

"Цього було б достатньо, щоб самоокуповувати нашу діяльність. Якщо цього немає і ми залишаємось лише кабельним каналом, нам доведеться звільняти людей, якщо хочемо бути самоокупними, або ж весь час дотувати канал", - наголосив він.

Княжицький також зазначив, що інвестор телеканалу, колишній акціонер ЮКОС Костянтин Кагаловський має намір захистити свій капітал.

"Костянтин Кагаловський є громадянином Великобританії. Його дружина - громадянка США. Він звертатиметься до цих країн для того, щоб захистити його капітали, які можуть відібрати в незаконний спосіб, оскільки ми інвестували великі гроші в розвиток мережі", - розповів Княжицький.

Він також повторив, що глава СБУ Валерій Хорошковський намагається "запровадити механізм контролю над усіма ЗМІ".

"Думаю, він переслідує як і економічні інтереси, так і політичні. Коли ти контролюєш Службу безпеки, усі медіа і всіх суддів, у тебе стає фактично необмежена влада", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування