Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУНС кажуть, що Азаров узаконює рейдерство і вішає "лапшу"

П'ятниця, 11 червня 2010, 12:58

Урядовий проект податкового кодексу узаконює нову форму рейдерства, стверджує депутат від НУНС Ксенія Ляпіна.

"У проекті податкового кодексу з'явилося одне "ноу-хау" - поняття "опитування". Це означає, що податкова може прийти й опитати будь-якого працівника на підприємстві". - сказала вона, повідомляє прес-служба "За Україну".

За словами Ляпіної, вже є такі випадки по Україні, "коли податківці прийшли на підприємство і спитали в першого-ліпшого працівника - "ви знаєте власника підприємства?".

"Вони кажуть, що не знають, а податкова записує - фіктивне підприємство. Це при тому, що воно має обладнання, приміщення, біля тисячі працівників, а його визнають фіктивним. Але ж рядові працівники не повинні знати власника - вони можуть знати максимум директора чи керівника відділу кадрів", - сказала вона.

За словами депутата, зараз власники цього підприємства подали позов до суду, "але суд боїться розглядати цю справу, бо боїться влади, яка займається рейдерством".

"В той же час податкові канікули, розрекламовані на всіх біг-бордах Януковича, податковим кодексом вводяться для підприємців, які працюють в сфері надання послуг населенню, в яких річний оборот не більше 300 тис грн. Умовно кажучи - це чоботарі і швеї, яким уряд хоче зробити "велику послугу" - звільнити від податку на прибуток, коли самого прибутку в них нема. Податкові канікули - це лапша", - заявила Ляпіна.

Тому, на її думку, зараз потрібно вплинути на хід ухвалення податкового кодексу у Верховній Раді і не допустити ухвалення цих норм.

"Я переконана, що підприємці в змозі листами, телефонними дзвінками, телеграмами, акціями прямої дії донести до влади свою незгоду з цим податковим терором", - сказала Ляпіна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...