Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецький суд залишив Бересту звання Героя України

П'ятниця, 11 червня 2010, 17:33

Донецький окружний адмінсуд залишив у силі указ президента про присвоєння радянському офіцеру Олексію Бересту звання Героя України.

Як повідомляє "ОстроВ", суд відмовив у задоволенні позову про скасування й визнання недійсним цього указу, який був поданий активістом Луганської облорганізації ВО "Свобода", студентом Артуром Швецовим.

У задоволенні даного позову цілковито відмовлено у зв'язку з тим, що пропущений термін давності позову.

На засіданні були відсутні донька Береста, Ірина, яку суд ухвалив залучити до судових слухань у якості третьої сторони, а також сам позивач Шевцов.

Представники позивача голова Луганської облорганізації ВО "Свобода" Дмитро Снегірьов та голова Харківської облорганізації ВО "Свобода" Ігор Швайка наполягали, що президент не мав права присвоювати звання Героя України Бересту - який у травні 1945 року встановив прапор над Рейхстагом - тому що той не був громадянином України.

Крім того, підкреслював Швайка, сама процедура нагородження не була здійснена належним чином, бо не було подання про нагородження, а був лише лист від народного депутата Володимира Яворівського.

Як відомо, Донецький окружний адмінсуд просили визнати недійсним указ про присвоєння Бересту звання Героя України після того, як цей суд позбавив даного звання лідерів українських націоналістичних організацій Степана Бандеру й Романа Шухевича на підставі того, що вони не були громадянами суверенної України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...