Закон про зібрання можуть повезти до Венеціанської комісії

Понеділок, 14 червня 2010, 12:17
 

Член фракції блоку Литвина Олег Зарубінський пропонує спрямувати закон 2450 про свободу зібрань до Венеціанської комісії.

Таку пропозицію він озвучив на погоджувальній раді в понеділок.

Він нагадав, що після доопрацювання спеціально створеною робочою групою законопроект "кардинально відрізняється від того, щоб був прийнятий в першому читанні".

За словами Зарубінського, основна проблема полягає в наступному: в Конституції України передбачає, що громадяни мають завчасно подавати заявки до виконавчих органів щодо проведення акцій, однак терміни цього "завчасно" не врегульовані.

"У цьому законі передбачено, що за 4 дні має йти повідомлення, щоб виконавчі органи мали можливість підготуватись (для охорони громадського порядку під час заходів)", - сказав він.

За словами Зарубінського, Українська гельсінська спілка оцінює закон "як ліберальний і такий, що відповідає європейським стандартам".

На переконання депутата, противники закону "хочуть, що б там не було жодної цифри, щоб за 10 хвилин (до акції) подати", а в разі відмови звинуватити владу в утисканні демократичних свобод.

Як відомо, розгляд проекту відкладено щонайменше до наступного пленарного тижня.

Як відомо, в звіті Гельсінської спілки вказувалось, що закон містить декілька положень, що не узгоджуються з міжнародними стандартами або є достатньо дискусійними.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування