Литвин пояснив БЮТ, що не може скаржитися на судові "новації" Януковича

Понеділок, 14 червня 2010, 13:05

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не може спрямувати до Венеціанської комісії закон про судоустрій та статус суддів.

Про це він повідомив у відповідь на прохання фракції БЮТ спрямувати до комісії цей закон за пропозицією профільного комітету.

За словами Литвина, цей закон поданий до Верховної Ради президентом України, тому спрямовувати його до Венеціанської комісії має право Міністерство юстиції.  

Він також повідомив, що зустрічався з представником України у Венеціанській комісії Мариною Ставнійчук, яка поінформувала його, що на засіданні, де також був присутній Сергій Ківалов, (член Вищої ради юстиції) обговорювався президентський законопроект.

"Мова йшла не про сам зміст документу, а про ті кроки, які здійснює українська влада в частині реформування в системі судоустрою", - переповів Литвин.

"Вона (Ставнійчук) інформувала мене, що Венеціанська комісія готова розглянути законопроект в разі його офіційного внесення ініціаторами подання (президентською стороною)", - додав спікер.

Крім того, за словами Литвина, 17 червня, "коли завершиться подання пропозицій" до закону (для другого читання ВР), профільний комітет має узагальнити ці пропозиції для того, щоб закон міг бути внесений до Венеціанської комісії "в більш-менш узгодженому вигляді".

Як відомо, законопроект про судову реформу, поданий президентом Віктором Януковичем, пройшов перше читання Верховної Ради.

Опозиція наполягає на тому, що президентський законопроект про судоустрій перед голосуванням у другому читанні був проаналізований Венеціанською комісією. Про це заявив 14 червня лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...