Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справа Лозінського наближається до фінішу

Вівторок, 15 червня 2010, 10:17

Екс-депутат Віктор Лозінський вже ознайомився з третиною матеріалів своєї кримінальної справи, але провину так і не визнав.

Начальник Управління в особливо важливих справах Генпрокуратури Олександр Дегтярьов розповів газеті "Сегодня" про хід слідства.

"Слідчі дії з Лозінським закінчені, допити вже не проводяться, своєї провини він не визнав, але зараз, як і інші співучасники злочину, знайомиться з матеріалами справи в порядку статті 218 УПК України", - сказав він.

На уточнення, чи піде справа до суду в серпні-вересні, Дегтярьов заявив, що це залежить від того, наскільки швидко Лозінський ознайомиться з матеріалами.

Той прочитав поки третину з 38 томів. Винним себе досі не визнає, прикриваючися статтею 63 Конституції (вона дозволяє не свідчити проти себе і найближчих родичів).

Але в Генпрокуратурі говорять, що наявних доказів провини Лозінського в них більш ніж досить.

"Це був звичайний кримінал, який коренями йде у волаючу вседозволеність, - каже Дегтярьов. - Лозінський почувався паном-господарем, недосяжним і безкарним, якому дозволено все".

Що стосується інших учасників "сафарі" на приналежних Лозінському мисливських угіддях, жертвою якого став місцевий мешканець Валерій Олійник, то в ГПУ повідомили: колишній начальник Голованівського райвідділку міліції Михайло Ковальський та екс-прокурор району Євген Горбенко перебувають під підпискою про невиїзд.

Як відомо, скандальний інцидент за участю Лозінського з летальним результатом відбувся в Голованівським 16 червня минулого року.

Як установило слідство, Лозінський на "Ниві Шевролє" з місцевими правоохоронцями помітили Олійника в угіддях і почали його переслідувати, а коли той намагався утекти, чиновники відкрили стрілянину. Добивали жертву ударами бампера автомобіля.

За матеріалами слідства, це був не єдиний випадок розправи над тими, хто без дозволу проникнув у володіння Лозінського.

Проти Лозінського порушено кримінальну справу за ст.. 115 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання у вигляді найвищої міри - довічного ув'язнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: