Хорошковський порадив скаржитися йому на чиновників

Вівторок, 15 червня 2010, 17:49
 

Голова СБУ Валерій Хорошковський обіцяє реагувати на випадки, коли чиновники відмовляються надавати інформацію на журналістські запити.

Така домовленість була досягнута на зустрічі Хорошковського з активістами руху "Стоп цензурі!".

Учасники зазначили , що не реагування на журналістські запити є корупційним діянням, що перебуває у підслідності СБУ.

"Якщо не має відповіді на журналістський запит з боку представників органів влади, то скарги на це надсилайте на моє ім'я", - сказав Хорошковський.

Він пообіцяв, що запропонує президенту Януковичу додатково звернути увагу чиновників на ігнорування журналістських запитів. "Я донесу до президента. Думаю буде видано розпорядчий документ, і в разі ігнорування (журналістських запитів) чиновників будуть звільняти з посад", - сказав він.

Водночас присутня журналіст СТБ Наталя Соколенко повідомила Хорошковському, що СБУ проігнорувало їх запит щодо витрат на святкування та урочистості з нагоді професійного свята СБУ.

Почувши це Хорошковський записав собі в блокнот отриману інформацію.

Присутні також звернули увагу на конфлікт інтересів, коли Хорошковський займає посаду голови СБУ та володіє групою каналів Інтер.

"Я взагалі не керую каналом Інтер", - відповів на це Хорошковський.

Журналісти запропонували підготувати законопроект про конфлікт інтересів, на що голова СБУ відповів: "Нормально".

На питання, як боротися з цензурою на комерційних каналах, яка закамуфльована під редакційну політику, Хорошковський запропонував якнайшвидше створити суспільне телебачення, ухвалити закон про прозорість медіавласності, а також змінити законодавство в частині неможливості позбавлення ліцензії.

Глава СБУ також сказав, що спецслужба схиляється до того, щоб не блокувати схвалення закону "про доступ до публічної інформації".

Про це Хорошковський зазначив, на репліку юриста Тараса Шевченка, причетного до розробки законопроекту.

За словами правника, представник СБУ в робочій групі висловив велику кількість зауважень, частина з яких були враховані

"За попередньою інформацією, СБУ не буде заперечувати проти ухвалення цього закону", - сказав Хорошковський.

Він також пообіцяв стримати своїх підлеглих у проведенні профілактичних бесід з представниками громадських організацій, або керівниками учбових закладів.

"У п'ятницю я буду проводити колегію СБУ і дам там потужний сигнал (щодо припинення профілактичних бесід в такій кількості)", - зазначив Хорошковський.

Як відомо, раніше працівник СБУ зустрічався з ректором католицького університету у Львові Борисом Гудзяком і намагався схили до інформування студентів про відповідальність за протиправну діяльність під час акцій протесту.

Також, напередодні акції, 12 червня представник СБУ провів роботу з головою Миколаївського обласного осередку "Демократичного Альянсу" Юлією Гречко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування