У Азарова кажуть, що боргів перед росіянами немає

Вівторок, 15 червня 2010, 22:23
Україна нічого не винна російській компанії "Брянський машинобудівний завод".

Про це заявив глава Фонду держмайна Олександр Рябченко в ефірі 5 каналу, коментуючи повторний продаж "Луганськтепловозу" цьому заводу.

"Ми нічого не збираємося відшкодовувати, і ми до того ж невинні росіянам. Закон чітко встановлює правила гри і ми йдемо виключно по закону. Через те нас критикують, але ми ніколи не відхилимося від закону", - зазначив він.

Рябченко повідомив, що "повторний продаж, і це є економічно справедливо, визначає зараз ціну підприємства".

"Закон встановлює, що другий продаж визначає ціну 410 мільйонів і він визначає максимальний обсяг повернення грошей за перший продаж. Ми не можемо повернути не згідно закону", - заявив він.

Глава Фонду держмайна уточнив, що "це не означає, що росіяни можуть не заплатити грошей, але це означає, що вони не можуть отримати компенсацію за те, що вони сплатили на першому конкурсі більше ніж 410 мільйонів гривень".

"Бо це максимальний обсяг компенсації за те що вони втратили завод після першої приватизації, хоча їх провини в тому не було", - додав Рябченко.

На запитання, що як росіяни спробують через суд повернути суму за першу приватизацію в повному обсязі чиновник заявив: "Ну це українські суди. Я думаю, що вони будуть судити по українським законам. А ця норма ніким не відмінена".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування