Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Донеччині суд скасував вирок екс-меру, який задавив жінку

Середа, 16 червня 2010, 14:53

Апеляційний суд Донецької області скасував вирок екс-меру міста Димитрів Юрію Анісімову за смерть жінки, яку він збив у стані сп'яніння.

Рішенням від 15 червня колегія суддів повернула справу до суду першої інстанції - Червоноармійського районного суду - для повторного розгляду, повідомляє "ОстроВ".

Червоноармійський райсуд 1 квітня поточного року засудив Анісімова до 7 років позбавлення волі за те, що мер Димитрова (Донецька область), перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, збив на своєму автомобілі "КІА Черато" 48-річну робітницю шахти "Центральна" Ірину Тимошенко.

ДТП трапилося 8 жовтня 2009 року. Ірина Тимошенко померла від отриманих травм у лікарні через 2 тижні після цієї події.

У відношенні Анісімова була порушена справа за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу - "Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами" (передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 8 років).

Тепер судова колегія Апеляційного суду Донецької області ухвалила рішення апеляцію державного обвинувача задовольнити частково, а апеляцію засудженого задовольнити в повному обсязі.

"Вирок Червоноармійського районного суду від 1 квітня 2010 року у відношенні Юрія Анісімова в частині осуду його за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України - скасовано", - зачитав рішення суддя Борис Половінкін на засіданні 15 червня.

"Справу повернуто в той же суд на новий судовий розгляд і в новому складі суддів. Запобіжний захід у відношенні засудженого Анісімова залишився без змін, обраний судом раніше", - продовжив він.

Суддя Половінкін зазначив, що "повна мотивувальна частина ухвали буде оголошена, як того вимагає закон (5 днів) - 21 червня о 9 годині".

Після закінчення засідання адвокат потерпілої сторони Володимир Радченко в коментарях журналістам зізнався, що не очікував такого рішення.

"Чесно, такого рішення... Звісно, є певний відсоток (імовірності) винесення будь-якого рішення, і враховувати це треба. Але в даному випадку імовірність винесення такого рішення як сьогодні в нас була вкрай мала, адже ми не бачили якихось підстав винесення такого рішення", - сказав Радченко.

За словами адвоката, родина загиблої Ірини Тимошенко "не задоволена" даним рішенням суддів. Він зазначив, що подальші дії з боку потерпілої сторони будуть визначені "після того, як буде відомий повний текст рішення колегії суддів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування