Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адміністрація Януковича "умила руки" від справи про шкоду Україні від РУЕ

Середа, 16 червня 2010, 16:06

Адміністрація президента не буде втручатися в розслідування справи щодо завдання шкоди Україні за рішенням Стокгольмського арбітражу щодо позову "РосУкрЕнерго".

Про це заявив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін журналістам у середу.

"Ми не будемо втручатися в цю справу, і ми не вважаємо за необхідне коментувати дії спецслужб", - сказав він.

"На разі є два виходи з цієї ситуації: перша - намагатися домовитися з "РосУкрЕнерго" про мінімізацію державних витрат при виконанні рішення Стокгольмського суду, інший вихід - подати апеляцію на рішення суду. Який з цих двох напрямків буде реалізований, я поки що не знаю", - зазначив Льовочкін.

На запитання, чи буде притягнений до відповідальності заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов, - адже він, будучи депутатом від БЮТ, надавав юридичну підтримку й розробляв схему відчуження 11 млрд. куб. м газу від РУЕ на користь "Нафтогазу України", - Льовочкін відповів:

"Це - домисли про те, що Портнов будував такі схеми. І це справа слідства - розібратися: хто розробляв цю схему і хто її реалізовував. Портнов сам до мене не підходив і не говорив, що він щось там розробляв".

"Але я думаю, що у керівництві НАК не працювали камікадзе, які виконували таку роботу без якихось директив", - зазначив глава адміністрації президента Віктора Януковича.  

Як відомо, 8 червня Стокгольмський суд виніс рішення за позовом "РосУкрЕнерго", яким зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути РУЕ 12,1 млрд. куб. м газу - тобто 11 млрд. куб. м газу, які знаходиться в підземних газових сховищах і за які йшла суперечка, а також 1,1 млрд. куб. м газу як неустойку за порушення умов контракту.

Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом завдання збитків державі Україна у зв'язку з цим рішенням Стокгольмського арбітражу - адже Україна має повернути РосУкрЕнерго "додаткові обсяги газу у вигляді штрафних санкцій".

У цій справі вже допитано екс-заступника голови "Нафтогазу" Ігоря Діденка, з нього взято підписку про невиїзд.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...