Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бродський хоче змусити "латифундистів" платити по повній

Середа, 16 червня 2010, 18:19
Глава Держкомпідприємництва Михайло Бродський ініціюватиме зміни до проекту Податкового кодексу між першим і другим читанням.

"Комітет активно займається вивченням ситуації із фіксованим податком для сільськогосподарських підприємств і питанням повернення ПДВ для зернотрейдерів", - повідомляє прес-служба відомства.

"Вважаю, що фермер може мати господарство до 25 га. Податок для нього ми не змінюватимемо. Для великих фермерів, які мають до 3 тисяч га, пропонуємо підняти податок вдвічі", - зазначив Бродський.

Він додав, що "люди, які мають по 30, 50, 100 тисяч га - це вже не фермери, а латифундисти, які працюють за екстенсивним методом".

На думку Бродського такі фермери "не можуть працювати на спрощеній системі".

"Це просто нонсенс. У них виходить податок на 1 га у розмірі 20 грн. Це створює не рівні умови на ринку", - зазначив він.

На думку глави Держкомпідприємництва, такі "латифундисти" повинні платити за загальною системою оподаткування, а не за спрощеною, як це відбувається нині.

Відомство вивчає питання "несправедливого повернення ПДВ зернотрейдерам при експорті сільгосппродукції, завдяки якому зернотрейдери отримують набагато більші прибутки, ніж самі виробники", йдеться у повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...