Литвину пояснили, що Європа поки не чекає Україну

Середа, 16 червня 2010, 19:54
Найближчим часом розширення Європейського союзу не відбуватиметься.

Про це заявив у середу президент Бундестагу Німеччини Норберт Ламберт під час зустрічі зі спікером Володимиром Литвином, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Серед країн-членів ЄС існує різне уявлення щодо цього питання", - додав він.

Ламберт заявив, що Україна повинна мати перспективи вступу до ЄС, але про "визначення конкретного часу вступу поки говорити зарано", йдеться у повідомленні.

На думку президента Бундестагу Україні і країнам Балканського півострову потрібно виконати багато умов для вступу до ЄС: "Але чи готові вони виконати умови вступу до ЄС?".

В свою чергу Литвин зазначив, що "ми реалісти і розуміємо, що не можемо ставити питання про вступ України до ЄС найближчим часом".

Він також наголосив, що Україна і ЄС мають вирішувати окремі питання, укласти угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі, визначити план дій щодо встановлення безвізового режиму.

Литвин також заявив, що Україна розраховує на підтримку Німеччини у підписанні згаданих угод між Україною та Євросоюзом.

Крім того, Ламберт зазначив, що для ЄС у цілому і для Німеччини зокрема стратегічно важливе значення мають українсько-російські відносини.

Литвин повідомив, що ці "відносини нормалізовані, і погодився, що це важливо не тільки для України і Росії, а і для стабільності всієї Європи": "Без стабільної України не буде стабільно почувати себе і Європа".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News