Литвин піде проти Януковича у питанні НАТО?

Четвер, 17 червня 2010, 11:41

Спікер Володимир Литвин не є прихильником законодавчого закріплення позаблокового статусу України.

Про це він сказав у Німеччині під час зустрічі з головою Комітету Бундестагу у справах ЄС Гунтером Кріхбаумом і членами Комітету.

Говорячи про законопроект про засади зовнішньої і внутрішньої політики, що закріплює відповідний статус, Литвин зауважив, що "червоною ниткою" у цьому документі буде визначено курс України до європейської спільноти.

"Тим паче, що це те питання, яке об`єднує суспільство і не викликає розбіжностей в українському політикумі", - сказав він, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Торкаючись питання щодо вступу України до НАТО, Литвин сказав. що законопроектом пропонується закріпити позаблоковий статус України.

Разом з тим, Литвин зазначив, що він "не є прихильником такого положення, бо з часом настрої в українському суспільстві та реалії в світі можуть змінитися, а ми будемо зв`язані законодавчим приписом".

Як відомо, нещодавно Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про засади зовнішньої і внутрішньої політики, звідки вилучено пункт про перспективу вступу України до НАТО.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування