Регіонали не слухали представників "Стоп цензурі!", бо пізно про них дізнались

Четвер, 17 червня 2010, 17:59
 

П'ятеро членів комітету свободи слова від ПР і КПУ залишили засідання "через провал підготовки засідання секретаріатом".

Про це в четвер заявила член комітету від ПР Олена Бондаренко.

"Заява народного депутата Андрія Шевченка про те, що члени Комітету з питань свободи слова та інформації від парламентської коаліції залишили засідання через небажання вислухати позицію представників руху "Стоп цензурі!", не відповідає дійсності", - зазначила вона.

"Засідання було скликане з явними процедурними порушеннями: депутати отримали на руки порядок денний та документи лише за годину до початку заходу", - додала Бондаренко.

Тому, за її словами,  йдеться про те, що "розгляд депутатами питань та законопроектів, з якими вони не ознайомлені, є профанацією та створенням видимості роботи".

"Крім того, навіть у порядку денному, розданому депутатам буквально перед засіданням профільного комітету, ані словом не було згадано про зустріч з представниками руху "Стоп цензурі!". Тому єдине, що могли протиставити представники парламентської коаліції свавіллю головуючого на засіданні Андрія Шевченка - залишити засідання комітету", - наголосила вона.

Водночас вона зазначила, що висловлювання Шевченка, що члени комітету від парламентської коаліції мають намір написати заяви про вихід з профільного комітету з метою його розформування, "також є далекими від істини".

"Коаліція не має наміру робити панові Шевченку такий подарунок, натомість її представники можуть поставити питання про відповідність Шевченка його посаді першого заступника голови комітету", - підкреслила вона.

Вона також нагадала, що в 2007 році комітет відсторонював Шевченка від керівництва комітетом.

"Члени комітету досі прекрасно пам'ятають, що тоді відбувалося на засіданнях: підтасовка документів а також їхнє раптове "зникнення" чи ховання під сукно, листування  нібито "від імені комітету", про що його члени насправді й гадки не мали, тощо", - сказала Бондаренко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування