Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Віце-мер Одеси відсторонений, доки розбираються з його стріляниною

П'ятниця, 18 червня 2010, 09:48

Віце-мер Одеси Вахтанг Убірія, який застосував вогнепальну зброю в ході конфлікту на смітнику "Дальницькі кар'єри", відсторонений від посади на період досудового слідства.

Відповідне розпорядження підписав мер Одеси Едуард Гурвіц, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на управління інформації Одеської міськради.

Також у постанові сказано, що Убірія прибув на смітник для забезпечення її безперебійної роботи і вживав заходів за розпорядженням Гурвіца, щоб уникнути завдання шкоди навколишньому середовищу й інтересам міської громади.

Крім того, мер рекомендував Убірії добровільно видати органам слідства нагородну зброю.

Однак, як повідомив на прес-конференції в четвер журналістам перший заступник начальника ГУ МВС в Одеській області Анатолій Бахчиванжі, правоохоронці так і знайшли зброю, з якої зробив постріл віце-мер. Обшуки в трьох місцях, де вона може зберігатися, у тому числі й у службовому кабінеті Убірії - нічого не дали.

За словами Бахчиванжі, запобіжний захід у відношенні віце-мера (арешт чи підписка про невиїзд) буде визначена в п'ятницю Приморським судом Одеси.

Як повідомлялося, в Одесі розгорівся конфлікт навколо контролю над вивозом сміття в місті між Одеською міськрадою і компанією ТОВ "Союз", яку пов'язують із лідером опозиційної партії "Родіна" Ігорем Марковим.

11 червня Господарський суд Одеської області зобов'язав Управління житлово-комунального і паливно-енергетичного комплексу Одеської міськради надати допуск ТОВ "Союз" до користування майном полігона "Дальницькі кар'єри".

Разом із тим, безперешкодно потрапити на смітник техніці компанії "Союз" не вдалося. Чиновники Одеської міськради, віце-мери Убірія і Микола Сердюк у супроводі охорони спробували завадити в'їзду техніки на територію смітника.

Одеські ЗМІ, посилаючись на фотографії і відеозаписи з місця події, повідомили, що в ході конфлікту Убірія зробив постріл у повітря з невстановленого пістолета. Також він завдав декілька ударів по тілу й обличчю одного з журналістів і погрожував журналістам "пристрілити їх як собак", якщо вони не припинять фото- і відеозйомку.

Свої дії Убірія в суботу в ефірі одеського телеканала "Круг-інформ" пояснив тим, що намагався привернути увагу міліції.

Одеська міліція порушила за даним фактом кримінальну справу за ч.4 ст.296 КК України (хуліганство).

На місці події оперативники знайшли гільзу від патрона калібру 9 мм. На думку слідства, пістолет, з якого зробив постріл віце-мер Одеси, схожий на пістолет Макарова.

Одеська міськрада, у свою чергу, називає дозвіл Госпсуду Одеської області про безперешкодний доступ на смітник ТОВ "Союз" рейдерським захопленням, а конфліктну ситуацію - провокацією на адресу мерії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування