Янукович захотів боротися з корупцією "з нуля"

П'ятниця, 18 червня 2010, 16:47

Президент Віктор Янукович заявляє, що антикорупційне законодавство слід створювати "з нуля".

Про це він сказав на зустрічі з генпрокурором Олександром Медведьком та його першим заступником Віктором Пшонкою, повідомляє прес-служба президента.

Янукович зауважив, що нині готується ціла низка законів, які стосуються боротьби з корупцією, і запропонував Генпрокуратурі взяти участь у цьому процесі.

"Я хотів би, щоб ви взяли участь у їхній підготовці, і ми обов'язково б врахували у цих законах вашу точку зору, вашу думку, як підходити до викорінення корупції в нашій країні", - сказав президент.

Янукович зазначив, що довідкові матеріали, з якими він ознайомився, свідчать про те, що розкриття злочинів, пов'язаних із корупцією, "дещо покращилося, та не настільки, як цього бажає суспільство".

"Тому що суспільство вважає, що хабарі чиновники як брали, так і беруть...У ці питання втягнуті правоохоронні органи, судова система... Нам обов'язково треба дуже серйозно підійти до удосконалення законодавства щодо боротьби з корупцією, а фактично, його треба будувати, як кажуть, "з нуля", - сказав Янукович.

Медведько поінформував Януковича про ситуацію з виконанням указу президента про боротьбу із бідністю.

За його словами, зусилля правоохоронних органів, передусім, направлені на виявлення порушень бюджетного законодавства, пов'язаних із Держрезервом і Аграрним фондом.

"Ми спільно з Головним контрольно-ревізійним управлінням проводимо перевірки. У сфері матеріального резерву, де збитки сягають 1 млрд. 200 млн. гривень, вже порушено низку кримінальних справ", - сказав Медведько.

"Що стосується Аграрного фонду, то тут, за результатами проведених перевірок, фактично виявлено розкрадання зерна на суму близько 150 млн. грн.", - додав він.

Янукович наголосив, що посилення такої роботи дасть можливість наводити порядок у всіх державних органах, міністерствах, місцевих адміністраціях тощо.

"Це вкрай необхідно робити для того, щоб ми не допускали розкрадання бюджету, щоб кожен, хто торкнеться державних коштів, знав, що відповідатиме перед законом", - сказав він.

Окремим питанням зустрічі було розслідування резонансних справ, насамперед, за словами Януковича, "застарілих".

"Нам треба провести аналіз, що нам робити з цим далі...Це вкрай важливо, бо всі ці питання чутливі, вони стосуються як суспільства в цілому, так, безумовно, і ставлення до України в світі. Це - наше обличчя", - сказав він.

Янукович також запропонував провести на початку липня зустріч із представниками правоохоронних органів, на якій розглянути головні виклики, які сьогодні стоять перед правоохоронцями у сфері боротьби зі злочинністю в нашій державі, захисту прав людини тощо.

"Нам треба заслухати з цих питань представників усіх правоохоронних органів і, безумовно, зробити відповідні висновки", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...