Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин натякає, що Азаров багато на себе бере

П'ятниця, 18 червня 2010, 20:13
Спікер Володимир Литвин вважає неприпустимим перебирання Кабміном на себе повноважень Верховної Ради.

Про це він заявив у п´ятницю в інтерв´ю телеканалу "Рада".

"Можна вітати сам факт того, що врешті-решт від розмов про необхідність прийняття економічної конституції країни, яким є Бюджетний кодекс, та Податкового кодексу ми перейшли до практичних дій", - сказав Литвин.

Він зазначив, що ідеї, підходи і основні позиції, що містяться в проектах цих законів, широко обговорювалися, в тому числі, на Раді регіонів та на засіданні Консультативно-дорадчої ради з питань місцевого самоврядування при голові Верховної Ради.

У той же час, за словами спікера, домінуючою в цих законопроектах є точка зору Кабміну.

"В них відображене намагання уряду перебрати на себе конституційні повноваження Верховної Ради, чого ніколи не буде, принаймні допоки я спікер. Всі будуть займатися своєю роботою", - заявив Литвин.

За його прогнозами, ці документи будуть серйозно доопрацьовані.

"Будуть узгоджені позиції, насамперед, з Кабміном, а також з місцевими органами влади, але вони мають відповідати Конституції і враховувати те, що влада у нас єдина, втім, у різних її гілок різні повноваження", - пояснив спікер.

Литвин вважає, що за умови домінування однієї позиції, до законопроекту буде запропоновано таку величезну кількість поправок, що "його буде просто розірвано".

"І всі наші добрі наміри щодо того, щоб швидко і оперативно приймати конче необхідні рішення, будуть знівельовані", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування