В Азарова спрощують перетин кордону на час Євро-2012

Субота, 19 червня 2010, 16:59

Кабінет міністрів спрощує умови перетину державного кордону в період проведення в Україні чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Як повідомляє прес-служба уряду, 16 червня Кабмін прийняв постанову, яка сприятиме спрощенню процедури прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон у період підготовки та проведення в Україні фінальної частини "Євро-2012".

Постанова прийнята з метою визначення заходів, спрямованих на спрощення прикордонних формальностей та прискорення проходження громадянами України, іноземцями та особами без громадянства прикордонного контролю.

Зокрема, внесені зміни до Правил в'їзду іноземців та осіб без громадянства в Україну, їх виїзду з України і транзитного проїзду через її територію, затверджених постановою Кабміну від 29 грудня 1995 року.

Уряд також зобов'язав адміністрацію Держприкордонслужби спростити прикордонний контроль осіб, а також місця перевірки паспортних документів осіб.

У свою чергу Міністерству транспорту та зв'язку поставлено завдання внести зміни до відповідних нормативно-правових актів для обов'язкового надання авіакомпаніям іменних списків пасажирів при виконанні міжнародних рейсів.

Крім того, згідно з рішенням Кабміну, МЗС має доручити диппредставникам та консульським установам України за кордоном сприяти в оформленні віз громадянам країн, з якими встановлено візовий порядок перетинання держкордону, та особам без громадянства, при наявності в них іменних квитків на матчі Євро-2012.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування