У Харкові створять "групу взаємодії" влади й громадськості

Субота, 19 червня 2010, 22:25

У Харкові буде створено робочу групу зі взаємодії виконавчих органів міської ради і громадськості з питань захисту навколишнього середовища.

Таке рішення було ухвалене в суботу за результатами громадських слухань на тему "Захист зелених насаджень і Лісопарку Харкова" і відображено в підсумковій резолюції, повідомляє прес-служба Харківської міськради.

Як сказав секретар Харківської міськради Геннадій Кернес, розпорядження про створення групи буде підписано до 30 червня.

"Я пропоную учасникам слухань, представникам громадськості, незалежно від їхніх переконань, запропонувати свої кандидатури від громадських організацій. Думаю, ми створимо досить авторитетну робочу групу, за участю всіх зацікавлених сторін - не тільки фахівців, але й мешканців міста", - сказав він.

Водночас, багато харків'ян, які прийшли на слухання, вважають, що це була "профанація", і мають намір домагатися відкликання ухваленої резолюції.

На громадських слуханнях було розглянуто два варіанти резолюції. В Ухваленому варіанті нічого не сказано про мораторій на вирубку в Харкові зелених насаджень.

Ця резолюція мовить, зокрема: "З метою забезпечення режиму раціонального використання територій зелених насаджень спільного користування, продовжити роботу з установлення кордонів територій зелених зон рекреаційного призначення відповідно до вимог Генерального плану міста Харкова".

Території зелених зон рекреаційного призначення, відповідно до неї, належить "використовувати для організації відпочинку населення, занять фізичною культурою і спортом, туризмом, розміщення інших аналогічних об'єктів, що виключають діяльність, яка перешкоджає чи може завадити використанню їх за призначенням, а також негативно впливає чи може вплинути на природний стан рекреаційних зон".

У резолюції також мовиться про необхідність провести "поетапну інвентаризацію міських зелених насаджень", а також - "розробити Програму заміни аварійних, сухостійних, уражених омелою, досяглих граничного віку дерев".

Також домовлено "продовжити роботу" з оприлюднення "усіх рішень, які приймаються органами самоврядування Харкова з питань утримання зелених насаджень, а також інформації про місце й час проведення громадських слухань".

Крім того, вирішено звернутися до прокуратури "щодо інформаційних даних, які пролунали в ході громадських слухань".

Директор Департаменту містобудування, архітектури і земельних відносин міськради Тетяна Овиннікова відзначила на слуханнях, що в місті уже визначено 1900 гектарів рекреаційних зон, і робота в цьому напрямку триває, повідомляє "Міський дозор".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
У Харкові вирубують відомий парк. Люди воюють з міліцією та бульдозерами
Харківський парк захищають альпіністи на деревах
У Харківському парку б'ють людей. Екскаватор травмував двох людей
У Харківському парку бульдозерами давлять людей
На захисників Харківського парку напали десятки невідомих
У Харкові затримують захисників парку, охоронці "агресивні"
Правозахисники вимагають від влади припинити порушення прав у Харкові
Добкін вважає захист харківського парку "проплаченим"
У Харкові ситуація загострюється: дерева валять із людьми, мітинг придушують
Міліція перевірить охоронців Харківського парку
Через вирубку дерев у Харкові пожалілися в ПАРЄ й дійдуть до суду
Двом захисникам Харківського парку вліпили по 15 діб
У Харкові голодують на знак протесту, а ПАРЄ вже передумала, що Харків - найкращий
Герман хоче, щоб харківські начальники відповіли за дерева
У Харкові з'явилися "в'язні совісті"
У Харкові на слуханнях охоронці Кернеса зчепилися з громадянами