Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Могильову "кров з носа", але треба когось посадити - правозахисник

Неділя, 20 червня 2010, 10:26
Виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Володимир Яворський вважає, що українське міністерство внутрішніх справ діє за стандартами російської міліції.

"Пан Могильов (міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов) точно діє за стандартами російської міліції, які були напрацьовані ще радянською міліцією", - заявив він в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За словами Яворського зараз міністр перейшов до "системи оцінки показників розкриття злочинів", зазначається в повідомленні.

"Це означає, що "кров з носа", але вам потрібно розкрити цей злочин. А скоювала його людина чи не скоювала, несуттєво. Людина повинна сидіти в тюрмі. І все", - вважає правозахисник.

Він нагадав радянські часи, коли "якщо людину уже починали затримувати і переслідувати, розслідувалась кримінальна справа - це все мало закінчуватись обвинуваченням особи".

"Це абсолютно репресивна система і вона залишилася і зараз, вона абсолютно не змінилася", - зазначив Яворський.

Крім того, коментуючи дії Служби безпеки при новій владі правозахисник заявив: "Хорошковський діє в контексті ФСБ. Те, що зараз робиться з СБУ, - це розслідувальний орган, це ФСБ фактично".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...