Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заробітчани з України не будуть жити в підвалах і на горищах Москви

Неділя, 20 червня 2010, 12:27
Створення правил для мігрантів у Москві не позначиться на українцях, які приїжджають на роботу до російської столиці.

Про це заявив глава Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромадановський, повідомляє УНІАН.

"Це в жодному випадку не позначиться (на українцях)", - сказав він.

Водночас, коментуючи намір влади Москви розробити кодекс москвича, який допоможе приїжджим влаштуватися в російській столиці, Ромодановський висловив думку, що така ініціатива нічого не вирішить.

"Треба мислити ширшим категоріями, ніж карта Москви. Не можна Москву виділяти з Росії. Москва - це теж частина Росії", - підкреслив він.

"У нас немає колючого дроту, яким обнесена Москва, - потрібно створювати умови", - додав чиновник.

Ромодановський переконаний, що таке зведення правил не потрібне взагалі, а необхідно створювати необхідні умови для мігрантів, "щоб люди не жили в підвалах і на горищах".

Як відомо, раніше глава Комітету міжрегіональних зв`язків і національної політики Москви Михайло Соломенцев повідомив, що влада Москви планує незабаром розробити кодекс москвича, який допоможе приїжджим влаштуватися в російській столиці.

Крім того Ромадановський заявив, що Москва пропонує Києву впорядкувати приїзд українських громадян на заробітки до Росії, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ з посиланням на УНІАН.

"Ми зараз ведемо діалог з українською стороною, щоб налагодити механізм організованого залучення, щоб люди, приїжджаючи, знали свого роботодавця заздалегідь, щоб умови, в яких вони перебувають, були більш цивільними", - зазначив він.

Чиновник також повідомив, що в 2009 році в Росії постійно перебували близько 3 мільйонів громадян України, а в'їздів на територію Росії було набагато більше.

"Звичайно, ми знаємо, що більшість громадян України працюють незаконно - вони приїжджають на три місяці. Тут три місяці працюють незаконно, потім виїжджають", - сказав глава ФМС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування