ЛЬОВОЧКІН: УКРАЇНА НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ ПОВЕРТАТИ ФІРТАШУ НІ ГАЗ, НІ ГРОШІ

Неділя, 20 червня 2010, 23:35

Україна зараз не збирається повертати "РосУкрЕнерго" ні газ, ні гроші.

Про це заявив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін в ефірі програми "Чорне та біле" на телеканалі ТВі.

"Ніяких грошей зараз, і ніякого газу Україна повертати не збирається", - сказав він.

"Ми чекаємо офіційних документів із Стокгольмського суду, і після цього уряд України буде приймати рішення про тактику подальших дій", - зазначив Льовочкін.

Як відомо, Стокгольмський арбітражний трибунал 8 червня виніс ухвалу, якою зобов'язав "Нафтогаз" повернути компанії "РосУкрЕнерго" 11 млрд. кубометрів газу, а також передати їй 1,1 млрд. кубометрів газу як компенсацію.

Окрім того, суд зобов'язав "Нафтогаз" сплатити "РосУкрЕнерго" 197 млн. дол. за порушення контракту.

Служба безпеки України порушила справу за фактом завдання збитків державі Україна у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу. У списку свідків у цій справі опинилися всі колишні члени правління НАКу.

Коментуючи порушення цієї справи, Льовочкін сказав: "Це буде розслідування не щодо минулої влади, а відносно чиновників, які ухвалювали конкретні рішення, які призвели до того, що зараз ми програли суд".

"Зараз з України, по-перше, піде газ, а, по-друге, я не знаю, чи є в арбітражних рішеннях якісь санкції проти України. Тобто додаткові гроші, які ми в результаті подібного рішення про відбір газу, повинні будемо внести на користь цієї компанії", - зазначив він.

"Це буде прямий фінансовий збиток, оскільки не виконувати рішення всередині України - це могли собі дозволяти раніше деякі чиновники, а рішення міжнародних арбітражних судів - це пряма відповідального держави", - вважає глава адміністрації.

"Якщо ці гроші ми повинні будемо платити за чиїмось рішенням, то цей хтось повинен сидіти у в'язниці. Мені здається, що це нормально", - підкреслив Льовочкін.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування