Банкова хоче від журналістів самоцензури

Понеділок, 21 червня 2010, 00:13
Глава адміністрації президента Сергій Льовочкін вважає, що у журналістів має бути присутня самоцензура.

Про це він заявив в ефірі програми Мустафи Найема "Чорне та біле" на телеканалі ТВі.

"Мені здається, що дуже важливо, щоб у людей, які є четвертою владою, існувала в серці, в душі, якась самоцензура. І речі, які, скажімо, можна було б не випинати, щоб вони не випинлися", - підкреслив Льовочкін.

"Якісь інциденти, хтось там впав на стадіоні, десь хтось спіткнувся, чи ось такий інцидент, який стався через сильний вітер під час візиту Дмитра Медвєдєва, це все речі, на які не треба звертати увагу", - вважає глава адміністрації.

За його словами, "зі свободою слова завжди все в порядку не буває ніде". "Те, що журналісти весь час кажуть владі: хлопці, ось це робиться не так, ось тут десь когось затискають, а там ось є цензура. Прекрасно. Навіть якщо це не правда", - сказав Льовочкін.

"Говоріть, говоріть. А наше завдання, як влади, реагувати. Відокремлювати зерна від полови. Тобто десь, де є раціональне у вашій критиці, враховувати. А якщо ні - сказали, і добре. Ми пішли далі", - заявив він.

Відповідаючи на питання щодо спроб адміністрації президента заблокувати поширення відеозапису падіння вінка на президента Віктора Януковича, Льовочкін сказав: "Будь-яка подія, яка зараз би не відбулася в Україні, якщо ти скажеш словосполучення "не показувати", автоматично стає першим хітом".

"З нашого боку було б вкрай нелогічно давати подібні команди. У той же час, я не бачу в цьому інциденті нічого такого, що б нам хотілося приховати", - зазначив він.

"Це були якісь сигнали, якогось виконавського рівня, які ми підшліфували, і все буде в порядку", - пообіцяв глава адміністрації президента.

Крім того, коментуючи інформацію про існування досьє на журналіста Мустафу Найема, яке нібито було на столі у Льовочкіна, він заявив, звертаючись до журналіста: "Ти знаєш, мені здається, що ти сам в це не дуже віриш".

"Кому це може бути вигідно, говорити на цю тему? Перший у списку в мене хто? Мустафа Найем. Коли твоя справа лежить на столі у глави адміністрації президента, це додає віньєток вашому іміджу. Є про що поговорити", - сказав він.

"Другий - це людина, яка може бути...скажімо, ставимо букву "N", тому що інкогніто...якась людина, якій хотілося б створити конфлікт мій з вами. Тоді ця людина дурна, тому що ми не один рік з вами спілкуємося", - вважає Льовочкін.

"Третій пункт, який з плином часу здається мені все більш ймовірним, це хтось намагається робити такі капості, дрібні, шапоклячі, владі", - заявив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування