У Януковича вважають, що кучмівська модель була краще

Понеділок, 21 червня 2010, 01:10
Конституційна модель часів президента Леоніда Кучми була більш ефективною.

Про це заявив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін в ефірі програми "Чорне та біле" на телеканалі ТВі.

"Конституційна модель, яка діяла за часів роботи президента Кучми, вона була більш ефективною, більш стрункою", - вважає він.

"Вона була більш збалансованою і дозволяла вирішувати завдання, які стояли перед державою, перед владою, більш ефективно, більш швидко", - зазначив Льовочкін.

"Поза сумнівами, вона передбачала більшу концентрацію влади в одних руках, але на тому етапі, на якому перебувала тоді Україна, та й, взагалі-то, перебуває зараз, це було виправдано", - заявив він, додавши, що "робити реформи, не маючи влади в руках, вкрай складно".

Глава адміністрації також вважає, що конституційне забезпечення діяльності влади "потребує вдосконалення".

"Ця дискусія йде досить довго. Нинішній президент, ще будучи лідером опозиції, запропонував свої зміни до Конституції. Вони були опубліковані на сайті Партії регіонів...У інших політичних сил є аналогічні законопроекти", - нагадав Льовочкін.

"Робота з удосконалення Конституції ведеться науковими установами та багатьма з центрів політичних досліджень. Те, що люди працюють над вдосконаленням Основного закону - це прекрасно" - сказав він.

"Нова Конституція може бути проектом суспільного консенсусу, і тільки. Консенсусу всіх політичних сил, консенсусу громадського, правої і лівої частин України", - підкреслив Льовочкін.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування