Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія перекрила Білорусі газ

Понеділок, 21 червня 2010, 11:15
 

Глава "Газпрому" Олексій Міллер повідомив, що о 10:00 за московським часом понеділка холдинг приступив до обмеження поставок газу в Білорусію.

За його словами, ліміт обмеження спочатку складе 15% від добової норми, потім поступово буде збільшений до 85%, передає РИА Новости.

Він зазначив, що поставки з понеділка будуть обмежуватися "поступово, по добі і пропорційно обсягу боргу".

Рішення таке оголошено у відповідь на доручення російського президента Дмитра Медведєва. У той же час Газпром має продовжити при цьому консультації з Мінськом по врегулюванню боргу.

У той же час начальник Оршанського (північ Білорусії) управління магістрального газопроводу Анатолій Янковський заявив, що Білорусь поки одержує газ з Росії в повному обсязі.

Як відомо, Контрактна ціна поставок газу в Білорусь виросла з 150 до 169 доларів за тисячу кубометрів. Однак Білорусь поки платить за старою ціною, через що виникла заборгованість, яка досягла до 1 травня поточного року 192 мільйонів доларів.

За оцінкою "Газпрому", борг "Белтрансгазу" може вирости під кінець року до 500-600 мільйонів доларів через розрахунки за ціною нижче контрактної.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування