Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нафтогаз заплатив Москві за газ Фірташа - Пинзеник

Понеділок, 21 червня 2010, 13:02
Газ, який за рішенням суду Нафтогаз має повернути РосУкрЕнерго, було повністю сплачено НАК.

Про це заявив екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник, повідомляє УНІАН з посиланням на його прес-службу.

За інформацією екс-міністра, суть домовленості від 19 січня 2009 року полягала у тому, що всі права постачальника газу - "Газпрому" (кредитора) - перейшли до Нафтогазу.

"РосУкрЕнерго не заплатило Газпрому за 11 мільярдів кубометрів газу. Нафтогаз забрав цей газ і заплатив за нього Газпрому", - зазначив Пинзеник.

Екс-міністр наголосив, що одержувати згоду на таку поступку з боку РосУкрЕнерго за українським законодавством не вимагалося.

"У рамках домовленостей про поступку прав вимоги Нафтогаз мав подати позов про стягнення заборгованості з РосУкрЕнерго за газ, орієнтуючись при цьому на діючі ринкові ціни на газ", - додав він.

Як відомо, 8 червня Стокгольмський арбітражний трибунал зобов`язав Нафтогаз повернути РосУкрЕнерго 11 мільярдів кубометрів газу.

Цей обсяг газу було вилучено Нафтогазом у РосУкрЕнерго в 2009 році як компенсацію після того, як в результаті підписання прямого контракту між НАК і Газпромом у січні 2009 компанія була виключена зі схеми поставок газу до України і за її межі.

Це було зроблено за узгодженням з Газпромом, який володіє 50% РосУкрЕнерго.

Також трибунал вирішив, що РосУкрЕнерго одержить від Нафтогазу додатковий об`єм газу у розмірі 1,1 мільярдів кубометрів газу як неустойку за порушення умов контракту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування