Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка подумують про нову групу, а в Регіонах кажуть: "ще перейдуть"

Вівторок, 22 червня 2010, 09:59

Член "Народної Самооборони" Юрій Стець не виключає, що замість групи "Народна самооборона" може бути створена нова політична група.

Про це він сказав "Бі-Бі-Сі", водночас не відкидаючи можливості злиття з "реальною" опозиційною силою у Верховній Раді, якою, припускають експерти, може бути БЮТ.

За словами Стеця, такий крок групи НС зумовлений неможливістю відстоювання проукраїнських принципів, закладених у діяльність фракції НУНС.

"Настав час оголосити про її розпуск, оскільки більшість цієї політичної сили перебуває в коаліції з Партією регіонів, а це не відповідає духу і ідеям, з якими "Народна Самооборона" йшла до парламенту - єдина українська мова (як державна), рух до Європи і НАТО", - сказав він.

"Ті люди, які залишилися при цій ідеології - "Україна понад усе" - вони мають бути більш жорсткими і у своїх кроках, умовно кажучи, працювати і за себе, і за тих зрадників", - вважає Стець

Водночас, член фракції Партії регіонів Олександр Стоян в інтерв'ю "Бі-Бі-Сі" заперечив можливість створення у Верховній Раді дієвої сили, яка б могла реально протистояти регіоналам і коаліції в цілому.

"Нічого там серйозного не буде. Ну, додасться чоловік 20-ть. А 20 чоловік з БЮТу перейшли ж до нас. Це ще не вечір. Ще перейдуть", - заявив "регіонал".

"Але ті, хто говорить про злиття з БЮТ - вони цього не мають права робити. Вони повинні залишитися, як і ті депутати, які сьогодні формально залишилися членами НУНС чи БЮТ, але є в коаліції", - стверджує Стоян.

Водночас, заступник голови фракції НУНС, депутат-самооборонець Тарас Стецьків в інтерв'ю Радіо "Свобода" висловив думку, що політичного майбутнього не має не лише депутатська група "Народна самооборона", але й однойменна партія.

"Луценко озвучив доконаний факт - "Самооборона" як політичне явище припиняє своє існування. Я думаю, що він це дуже правильно зробив. Інше питання, що треба було ще вибачитися перед виборцями за тих депутатів, яких він провів за списком "Народної самооборони" - адже список формував персонально Юрій Луценко", - сказав він.

Крім того, коментуючи слова Луценка про те, що "самоооборонців", які перейшли в коаліцію,"купував" Давид Жванія, Стецьків заявив:

"У переході десяти депутатів з "Народної самооборони" до більшості відіграв роль не вплив Давида Жванії, а гроші Партії регіонів, які йшли через Давида Жванію". 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування