Чверть росіян впевнені, що в Голодоморі винна погода

Середа, 23 червня 2010, 10:33
Більшість росіян не вважають, що керівництво Росії не повинно приносити свої вибачення українському народу за Голодомор.

Про це свідчать результати опитування російського "Левада-центру".

Відповідаючи на питання, чи слід керівництву РФ принести свої вибачення українському народу, подібно до того, як воно принесло нещодавно свої вибачення польському народу за трагедію Катині, 28% опитаних відповіли "скоріше ні".

24% респондентів вважають, що керівництво Росії безумовно не має вибачатися. У той же час, 16% опитаних відповіли "скоріше так", а 7% вважають, що керівництво Росії безумовно має вибачитися перед українським народом. 25% - не змогли відповісти.

Крім того, 35% респондентів вважають, що причиною Голодомору стали помилки при проведенні колективізації, 27% - несприятливі погодні умови, 14% - умисні дії радянського уряду, який прагне зламати опір українських селян, які не бажали йти в колгоспи. 25% опитаних не змогли відповісти.

Опитування проводилося з 21 по 25 травня 2010 за репрезентативною вибіркою 1600 росіян у віці від 18 років у 130 населених пунктах 46 регіонів країни, повідомляє сайт центру.

Статистична похибка даних цього дослідження не перевищує 3,4%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування