Колишній віце-прем'єр Криму вимагає поновити його на посаді

Середа, 23 червня 2010, 11:18

Екс-заступник глави Ради міністрів АР Крим Юрій Корнілов оскаржує в суді рішення кримського парламенту про своє звільнення.

У вівторок він звернувся до Окружного адмінсуду Криму з проханням скасувати рішення кримського парламенту про його звільнення й поновити на посаді, пише "Комерсант-Україна".

16 червня депутати Верховної ради АРК звільнили Корнілова і міністра освіти й науки Криму Валерія Лаврова, призначених за квотою фракції "Комуністи".

Ініціатором звільнення виступив кримський прем'єр Василь Джарти, який пояснив своє рішення небажанням цієї фракції входити в коаліцію у ВР АРК.

Корнілов вважає рішення кримського парламенту протиправним.

За його словами, відповідно до регламенту ВР АРК глава Ради міністрів, його перші заступники, заступники, міністри і глави республіканських комітетів можуть бути достроково звільнені Верховною радою Криму в тому випадку, якщо вони подали відповідні письмові заяви, чи неналежним чином виконують свої обов'язки, чи порушили Конституцію і закони України, Конституцію АРК і нормативно-правові акти ВР АРК.

Корнілов зазначив, що жодне з даних обставин не було використано в якості причини для його звільнення.

Тим часом у Раді міністрів вважають, що кримські депутати діяли "у рамках закону і Конституції".

"Ми посилаємося на ч. 2 ст. 93 регламенту Верховної ради Криму (віце-прем'єр Криму може бути достроково звільнений з посади Верховною радою за поданням глави Радміну)", - пояснили в головному управлінні інформаційної політики кримського уряду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News