Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко упевнений, що компенсації за шашки у ВР візьмуть з депутатських хабарів

Середа, 23 червня 2010, 14:44
 

Збитки, нанесені парламенту 27 квітня, будуть повернуті з хабарів депутатів-перебіжчиків, вважає заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

Про це він сказав на брифінгу в середу, відповідаючи на питання про те, чи вирішено питання з відшкодуванням збитків, нанесених Верховній Раді, під час ратифікації угоди про продовження перебування ЧФ РФ на території України.

"Велика кількість людей, особливо з фракції "НУНС", які зараз перейшли в коаліцію, і в них цю частину (коштів на відшкодування збитків) вирахують з їхньої заробітної плати", - сказав він.

"Ви ж знаєте, що їм доплачують за те, що перейшли з опозиції в коаліцію, і тоді при перерахунку їм видадуть квитанцію, що за те, що вони кидалися яйцями або займалися кепськими справами, їм у перші місяці будуть платити менше, ніж традиційним зрадникам... у такий спосіб вирішать питання", - сказав Томенко.

"Ви ж бачите, що Партія регіонів уже не наполягає на відшкодуванні збитків, і голова Верховної Ради не наполягає. Тому, це полюбовна історія - усі буде нормально", - сказав Томенко.

Віце-спікер також не виключив збільшення кількості членів парламентської коаліції до завершення нинішньої сесії Верховної Ради.

"Пішли проплати. Була затримка проплат по зрадниках, які перейшли в коаліцію. Але, завдяки тому, що ми включили засоби масової інформації, усе-таки свобода слова - велика сила, почалися проплати, і, я думаю, що ці проплати можуть привести до того, що під кінець наших пленарних тижнів ще частина перейде (у коаліцію в парламенті", - сказав він.

При цьому Томенко відзначив, що з'явилася нова концепція і нова мотивація переходу в коаліцію.

"Ця концепція - демократично розвалити коаліцію із середини. Зараз дуже багато інтелектуалів і політиків, що працювали в опозиції, разом з експертами прийшли до висновку, що потрібно переходити в коаліцію не за гроші, а для того, щоб розвалити неї із середини", - сказав він.

Томенко відзначив, що у випадку збільшення кількості депутатів у коаліції до 300, виникне "небезпечна ситуація". "Тоді складно прогнозувати наслідки, оскільки можна автоматично змінювати конституцію", - відзначив віце-спікер.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування