Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада намагається заробити на газовій біді – Тимошенко

Середа, 23 червня 2010, 15:53
Транспортування територією України замість Білорусі російського природного газу є намаганням заробити гроші на чужій біді.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко на прес-конференції у Миколаєві, коментуючи ситуацію, яка склалася навколо транзиту російського газу до країн Європи, повідомляє її офіційний сайт.

"Держава завжди хоче примножити свої статки, заробити прибутки. Але мені здається, що нечесно заробляти на біді сусідніх держав", - зазначила вона.

На думку Тимошенко, президент Віктор Янукович мав би спрямувати свої зусилля на захист стратегічної державної власності "замість того, щоб підставляти зараз підніжку Білорусі".

"Хай краще вони (влада) залишать в спокої нашу газотранспортну систему, не віддають її в розмін і в спільні підприємства з "Газпромом", - додала лідер БЮТ.
Тимошенко вважає, що реакція України на білоруську проблему продемонструє моральність української правлячої верхівки.

"Мені здається, що дух солідарності між країнами мусить бути, і цей дух солідарності ще раз покаже моральність чи неморальність президента України", - зазначила Тимошенко.

Як відомо, 23 червня російський "Газпром" скоротив постачання газу в Білорусь на 60%.

У свою чергу, міністр палива та енергетики Юрій Бойко заявив про готовність при необхідності збільшити транзит газу до Європи на 30 мільярдів кубометрів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування