"Регіони" хочуть обрати всіх і одразу

Четвер, 24 червня 2010, 16:37
Всі позачергові місцеві вибори мають пройти одночасно з черговими виборами до місцевих органів влади.

Про це заявив депутат від Партії регіонів, представник президента у парламенті Юрій Мірошниченко під час інтернет-конференції на сайті регіоналів.

За його словами, проведення позачергових місцевих виборів у низці населених пунктів України є недоцільним, адже це вимагає значних фінансових ресурсів.

"Вже написані проекти постанов, які скасовують проведення цих дострокових виборів. Ми прагнемо реалізувати ту ідею, яка закладалася у проекті про внесення змін до Конституції, і стосувалася уніфікації виборчих циклів", - сказав регіонал.

"Дуже важливо, щоб у нас, якщо є виборчий цикл п'ять років, то і мери, і ради обиралися на п'ять років, і чергові вибори теж проходили раз на п'ять років", - зауважив Мірошниченко.

За його словами, це питання потрібно розглядати в контексті внесення змін до Конституції.

"Відповідний законопроект про внесення змін до Конституції вже повернувся з Конституційного Суду до Верховної Ради. Тепер потрібно проголосувати його в скоригованому вигляді, далі ще раз відіслати до КС", - зазначив депутат.

Мірошниченко наголосив, що "є надія, що до часу проведення виборів зміни до Конституції будуть проведені".

"Таким чином, всі органи місцевого самоврядування, всі сільські, селищні та місцеві голови будуть обрані на термін п'ять років, а в разі, якщо будуть відбуватися дострокові вибори, то - до завершення цієї каденції", - пояснив він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News