ТВі ВЖЕ ВИМИКАЮТЬ З ЕФІРУ. Журналісти просять Януковича зупинити "свавілля"

П'ятниця, 25 червня 2010, 13:52

Нацрада з питань телерадіомовлення вимагає припинити ефірне мовлення каналу "ТВі".

Про це йдеться у заяві ТВі, переданій "Українській правді".

За даними каналу, голова Нацради з питань телерадіомовлення Володимир Манджосов звернувся з листом до концерну РРТ "з незаконним проханням вимкнути передавачі каналу "ТВі", які вже працюють в ефірі".

Манджосов посилається на рішення суду, яке, за його словами, не набрало законної сили.

"Своїм листом голова Національної ради незаконно просить концерн РРТ перешкодити розповсюдженню інфрмації (телепрограм) телеканалу "ТВі" (телекомпанія "ТелеРадіоСвіт")", - сказано у заяві.

На телеканалі наголошують, що це є прямим порушенням ст.45 закону "Про інформацію", яким цензура трактується як "накладення заборони чи перешкоджання в будь-якій іншій формі поширенню інформації з боку органів державної влади та їх посадових осіб".

"Лист Манджосова, у якому він посилається на рішення, що не набрало законної сили і вимагає припинити ефірне мовлення каналу "ТВі", є цензурою", - йдеться у заяві.

У зв'язку з цим гендиректор телеканалу Микола Княжицький та головний редактор Віталій Портников звертаються до президента Віктора Януковича з відкритим листом, у якому просять "зупинити незаконне відключення" каналу від ефірного мовлення, "яке здійснюється під тиском голови Нацради з питань телерадіомовлення Володимира Манджосова".

"Ми розглядаємо ці дії як недопустимий прояв чиновницького свавілля та порушення чинного законодавства. Голова Національної ради не може приймати одноосібних рішень. Національна рада не вправі підміняти собою судові інстанції. Концерн РРТ не повинен виконувати незаконних розпоряджень", - сказано у листі.

"Ми не хочемо бути свідками та жертвами справжнього параду беззаконня, який направлений проти нашого телеканалу. Дії чиновників називаються одним простим словом - цензура. Саме так український закон визначає протидію розповсюдження інформації зі сторони органів державної влади", - додають керівники телеканалу.

Вони вимагають від Януковича захистити колектив ТВі "від демонстративного самовдоволенного свавілля".

Як відомо, раніше ТВі та 5 канал заявляли про тиск з боку СБУ. Нещодавно Окружний адмінсуд Києва задовольнив вимоги групи телеканалів "Інтер", яка оскаржувала рішення Нацради з питань телебачення та радіомовлення про виділення "ТВі" та "5 каналу" частот на мовлення. Власником групи каналів "Інтер" є Хорошковський.

Раніше керівники телеканалу також заявляли про те, що за ними стежать співробітники СБУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування