Банкова каже, що без Януковича податкової біблії не буде

П'ятниця, 25 червня 2010, 14:45

Президент Віктор Янукович у п'ятницю закінчить підготовку своїх пропозицій щодо змін і доповнень до Податкового кодексу.

Про це повідомила журналістам перший заступник глави адміністрації президента Ірина Акімова.

"Зі сторони президента коментарі до Податкового кодексу, які повинні бути враховані в процесі розгляду в другому читанні, будуть готові до кінця сьогоднішнього дня", - заявила вона.

"Далі процес перебуває в руках Верховної Ради, і ми розраховуємо, що Кабмін зробить зі свого боку все необхідне, щоб забезпечити додаткові дискусії, які потрібні для того, щоб Податковий кодекс став кращим", - сказала Акімова.

При цьому вона зазначила, що в уряді вже знайомі з пропозиціями й доповненнями президента і розділяють позицію глави держави.

Разом із цим, Акімова підкреслила, що пропозиції президента надзвичайно важливі, й без їх урахування Податковий кодекс приймати не можна.

"Без цього Податкового кодексу не буде. Я ще раз посилаюся на слова президента, який у Запоріжжі сказав, що нам потрібен не будь-який податковий кодекс, а нам потрібен цивілізований податковий кодекс, і над ним ми повинні всі разом дуже ретельно попрацювати", - сказала вона.

При цьому чиновниця зазначила, що йде дискусія, в якому обсязі вносити до документа зміни й доповнення, з тим, щоб ці норми можна було використовувати при підготовці бюджету на 2011 рік.

"Йдуть внутрішні робочі дискусії, як зробити правильніше й швидше корегування, яким чином вирішувати проблему відсутності тих або інших позицій, які повинні бути в Податковому кодексі", - сказала Акімова.

"Тобто, чекати зараз, поки вони будуть повністю виписані, я маю на увазі те, чого немає, або залишати можливість наступної осені вносити доповнення до кодексу", - додала вона.

Як відомо, 17 червня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений на розгляд парламенту Кабміном.

23 червня президент Віктор Янукович заявив, що проект Податкового кодексу в нинішній редакції не матиме підтримки у Верховній Раді й потребує серйозного доопрацювання.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News