Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газпром не збирається кидати Фірташа

П'ятниця, 25 червня 2010, 19:49

"Газпром" не планує виходити зі статутного капіталу РосУкрЕнерго.

Про це повідомив журналістам глава правління російського концерну Олексій Міллер.

Відповідаючи на відповідне питання, він сказав: "Поки немає".

Говорячи про те, чи готовий "Газпром" продати "Нафтогаз" 11 мільярдів кубометрів газу для виконання рішення Стокгольмського арбітражного суду, Міллер сказав, що поки в "Газпром" ніхто не звертався з цього питання.

Зокрема глава Газпрому повідомив, що в четвер він зустрічався з главою Мінпаливенерго України Юрієм Бойко, і таких прохань не було.

Коментуючи оприлюднені екс-прем'єром України Юлією Тимошенко документи про те, що "Газпром" придбав, а потім майже відразу ж продав 11 мільярдів кубометрів газу, що знаходяться в ПСГ України, Міллер сказав: "Є публікації...Ініціатива, раз газ з ПСГ України, вочевидь виходила від української сторони ".

"Якщо якась угода здійснюється, стоять підписи двох сторін, обидві сторони можуть вважати, що для них це вигідне рішення. Що стосується ініціації такого рішення, такі рішення можуть прийматися там, де розташований предмет договору", - сказав він.

Як відомо, Міжнародний арбітражний суд Стокгольма 8 червня зобов'язав "Нафтогаз" повернути РосУкрЕнерого 11 мільярдів кубометрів газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 мільярдів кубометрів газу.

РосУкрЕнерго створена влітку 2004 року "Газпромом" і Centragas Holding AG на паритетних засадах. Centragas Holding AG належить українським бізнесменам Дмитру Фірташу (90%) та Івану Фурсіну (10%).

РосУкрЕнерго в 2006-2008 виступала монопольним постачальником природного газу в Україну.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...