Тимошенко призначила Фірташа тіньовим прем’єром

Субота, 26 червня 2010, 01:40
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко назвала бізнесмена Дмитра Фірташа тіньовим прем'єр-міністром.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу Інтер.

За словами Тимошенко, під час розгляду в Стокгольмському арбітражі справи за позовом РосУкрЕнерго, "відкликали всіх наших міжнародних адвокатів, відкликали всі документи, які доводили правову позицію України".

"В Стокгольмському суді з одного боку судилися Янукович, Фірташ, Бойко, які представляють РосУкрЕнерго, а з іншого боку судилася держава, в обличчі Януковича - президент держави, Бойко - міністр палива та енергетики, засновник РосУкрЕнерго, і Фірташ - це по суті тіньовий прем'єр", - зазначила лідер БЮТ.

Також Тимошенко додала, що відповідальність за розмитнення 11 мільярдів кубометрів газу РосУкрЕнерго повністю лежить на ній.

Як відомо, Стокгольмський арбітражний трибунал 8 червня виніс ухвалу, якою зобов'язав "Нафтогаз" повернути компанії "РосУкрЕнерго" 11 млрд. кубометрів газу, а також передати їй 1,1 млрд. кубометрів газу як компенсацію.

Окрім того, суд зобов'язав "Нафтогаз" сплатити "РосУкрЕнерго" 197 млн. дол. за порушення контракту.

Служба безпеки України порушила справу за фактом завдання збитків державі Україна у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу.

У ході цієї справи вже було затримано екс-керівника митниці Анатолія Макаренка. Раніше на підписку про невиїзд було взято екс-першого заступника глави НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування