БЮТ почув затхлу атмосферу "совдепівщини"

Понеділок, 28 червня 2010, 11:34

Німецька сторона повинна вимагати пояснень від української влади щодо інциденту з німецьким експертом в аеропорту "Бориспіль".

Таку думку озвучив депутат від БЮТ, член парламентського комітету з питань європейської інтеграції Степан Купіль в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

Він також повідомив, що до СБУ, прикордонної служби та МЗС будуть надіслані депутатські запити з проханням доповісти про цей інцидент.

Як відомо, в суботу о 14.10 керівник українського офісу Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланґе прилетів в аеропорт "Бориспіль" рейсом з Парижа. Однак йому було заборонено в'їзд на територію України без пояснення причин.

О першій годині ночі 27 червня Ланґе впустили в Україну, пояснивши затримку "непорозумінням".

На початку червня в своєму інтерв'ю Ланґе критично оцінив дії команди нового президента Віктора Януковича та зміни в Україні, які відбулися після його приходу. А наприкінці травня він також склав критичну доповідь щодо перших 100 днів Януковича.

Ланґе вже понад три роки працює в Києві.

Фонд Конрада Аденауера є міжнародним демократичним фондом, який створений Християнсько-демократичним союзом - правлячою політичною партією Німеччини на чолі з Канцлером Ангелою Меркель.

На думку Курпіля, випадок з німецьким експертом підтверджує, що в Україні "згортається демократія, а президент демонструє подвійні стандарти".

"Зараз в Україні з'явилася затхла атмосфера "совдепівщини" і повернення до Радянського Союзу. Нова українська влада повністю копіює владу Росії. Такі методи є неприйнятні для країни, яка сповідує демократичні принципи і говорить, що основний пріоритет - це інтеграція в ЄС", - сказав депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування