Ректор натякає, що заступник міністра вимагає гроші?

Вівторок, 29 червня 2010, 14:52
 

Ректор Вінницького Національного технічного університету Борис Мокін натякає, що заступник міністра освіти вимагає у нього гроші.

Про це йдеться у відкритому листі Бориса Мокіна до міністра освіти Дмитра Табачника щодо оголошення конкурсу на обрання ректора цього вишу.

Мокін звернув увагу на те, що конкурс, який мав розпочатись так, щоб вибори були проведені до 1 липня - сезону відпусток - не призначено.

"Навіть, якщо оголошення конкурсу буде здійснено у черговому за 25 червня числі газети "Освіта України", то, враховуючи термін у два тижні на подачу заяв про участь у конкурсі, провести цей конкурс буде можливо лише після 9 липня", - йдеться в документі.

"Але ж згідно з графіками відпусток професорсько-викладацького складу більшість членів Конференції трудового колективу, яка обиратиме ректора, підуть у відпустки з 5 липня і роз'їдуться по місцях відпочинку", - пише Мокін в листі, де він також зазначив, що проблеми виникають із кворумом під час проведення процедури виборів.

"В разі ж оголошення конкурсу після 1-го липня сам конкурс уже можна буде провести лише в кінці серпня після повернення професорсько-викладацького складу із відпусток, що повинно бути оговорено спеціальним рішенням міністерства, адже за стандартною процедурою вибори ректора повинні відбутися не пізніше ніж за два тижні після дня завершення прийому заяв від претендентів", - наголосив він.

"У мене склалося враження, що затримка в оголошенні конкурсу на заміщення вакантної посади ректора Вінницького національного технічного університету обумовлена тим, що я ще не перерахував благодійний внесок у сумі 59 тисяч гривень на рахунок Харківської фірми "Модерн ХХІ", що мені запропонував зробити після прийняття мого звіту за попередні 7 років роботи на посаді ректора заступник міністра Євген Миколайович Сулима", - написав в.о. ректора.

"Варто Вашому заступнику питання благодійництва вирішувати не до оголошення конкурсу, а уже після обрання -і саме з тим, хто буде обраний, а не з претендентом, який обиратиметься таємним голосуванням, а тому не має 100% гарантії бути обраним", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News